Selecteer een pagina

Om cynisch van te worden

door | nov 11, 2018 | Verhalen

Zij was eigenlijk zijn ideale vrouw: trouw als een hond, koos bij slecht weer het hazenpad niet; was een echt gezelligheidsdier en liep fier als een kievit – ofschoon zij niet kon bogen op de hoofdrol in enig mans droom.

Waar dat aan lag, dat wist zij niet. Zij kon wel bomen over de oorzaak van haar figurantenbestaan, maar nooit verscheen in haar bewustzijn de verklaring dat zij rook naar de geuren van de kleuren van haar Instagram: nat hondenhaar.

Trouw als een hond als zij was, zag niemand dit, behalve Loebas, met wie zij niet kon trouwen.

Op de avondwandelingen in het foreest waar zij haar beest op kweest naar stokken prees om zijn doorzettingsvermogen, wees zij wel eens droefgeestig naar het uitspansel boven de heesters en zei: “Kijk Loebas, de maan wast zich vanavond en over drie dagen staat Jupiter in het kwadrant waarin ik mijn liefde zal vinden.”

Dan haalde zij haar iPhone uit haar namaak leren tas en richtte deze tot het hemellichaam, zinderend van verheuging het kiekje op haar profiel te plaatsen.

Maar het resultaat stond haar nooit aan en daagse daagde het haar bij nacht dat wat werkelijk mooi is, alleen mooi is in de werkelijkheid.

Loebas begreep dit en was met haar daar in dat moment. Oh! Welke trouwe twee- of viervoeter kon ooit zijn lodderogen weerstaan? Ja zijn gelaat, ontdaan van kwaad staat zo laat nog paraat om vereeuwigd, ja, geüpload te worden.

En het stond in de sterren geschreven dat de cynicus op haar hondsdol zou zijn geworden die die avond eens voor de kek hashtag maan intypte.

Alexander de BreeGeschreven door Alexander de Bree

Klikken is meemaken:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *